Skip to main content

Om du vill lära dig mer om Ernest Hemingways liv och verk, då har du kommit till rätt ställe. I den här artikeln kommer du att lära dig om hans egenskaper, hans karriär och hur han levde efter andra världskriget. Innan vi går in på hans arbete, låt oss ta en titt på några av hans mest populära noveller. Efter att ha läst dessa verk kommer du att känna dig som en expert på den amerikanska författaren.

Egenskaper

En av Hemingways främsta kännetecken är hans skrivstil. Han var mycket direkt och rak i sin prosa, som var resultatet av hans utbildning som tidningsman. Idag anses Hemingway vara en av de mest inflytelserika författarna på 1900-talet, och hans skrivstil har påverkats av många författare genom historien. ”Isbergsteorin” föreslår att en författare ska hålla sin berättelse så enkel och överskådlig som möjligt och inte använda uttryckligen uttalade känslor eller konsekvenser. Istället kallas de viktiga delarna av berättelsen som isberg.

Karriär

Ernest Hemingways karriär började med att skriva för skoltidningar. Hans berättelser gav honom ett jobb hos Kansas City Star. Han fortsatte med att tjänstgöra i den italienska armén under första världskriget. Efter sin tjänst blev han en internationellt erkänd skönlitterär essäist och författare. Medan han var journalist, kämpade Hemingway också med trasiga relationer och led av depression. Han begick självmord 1961. Men många har glömt hans bidrag till litteraturen.

Egenskaper för hans arbete

Det finns många utmärkande egenskaper hos Hemingways verk, inklusive den osmyckade och direkta stilen som är så distinkt amerikansk. Hemingway undvek onödiga adjektiv och använder direkt språk för att beskriva känslor och plats. Han beskrev händelser i enkla, raka ordalag och hans stil är väldigt inspirerande. Dessutom undvek han att använda ett blommigt språk, utan valde istället att fokusera på realism. Genom att undvika alltför utarbetade detaljer kunde han förmedla flödet av en upplevelse, snarare än att bara beskriva den.

Karriär efter andra världskriget

Efter andra världskriget drog Hemingway tillbaka till Oak Park för att avsluta sin roman, The Sun Also Rises. Han fick snart anställning som utrikeskorrespondent hos Toronto Star. 1920 träffade han och gifte sig med Elizabeth Hadley Richardson. De bodde i Paris tills deras första barn föddes 1924. Året därpå skrev han sin första stora bok, I vår tid, som gavs ut i Paris.

Favoritplatser att jaga och fiska på

Medan han förblev en berömd författare, gjorde Ernest Hemingway denna dal till sitt hem. Han besökte ofta området för att jaga och fiska. I sin memoarbok ”The Alamo” beskrev Hemingway den trädbevuxna skönheten i dalen som en av de vackraste i världen. Han älskade också de lokala fåglarna och besökte den närliggande Ketchum-kyrkogården. Idag hedrar ett monument Hemingway, som begravdes på kyrkogården.

Hans otur

En av många saker som definierar den sena amerikanska romanförfattaren är hans otur. En kombination av fysiska och psykiska sjukdomar fick Hemingway att ta livet av sig vid 61 års ålder. Han led av ett förlorat minne efter att ha blivit elektrochockad på en Mayo Clinic, snabb viktminskning, dålig syn och diabetes. Hans depression var så allvarlig att han fruktade att hans död skulle dröja sig kvar.